LA MISSIÓ IMPOSSIBLE DE LA CONCILIACIÓ.

La mort d’un pare no és motiu per a suspendre un judici”. Així va respondre una lletrada de l’Administració de Justícia (LAJ) a la sol·licitud d’un advocat.

Aquesta resposta li suposava desplaçar-se a més de 500 quilòmetres per acudir a una vista assenyalada per a l’endemà passat. “És absolutament sagnant. No som herois ni pedres, ni estava en condicions de posar-me una toga i menys defensar a algú”, comentava l’advocat.

Aquesta situació no és un fet aïllat. Són nombrosos els casos en els quals es denega a professionals de l’advocacia la suspensió de vistes i terminis per circumstàncies personals. Drets que sí que tenen reconeguts els altres treballadors.

 

Lletrades i lletrats es veuen obligats a acudir a una vista res més tenir un fill, a punt de donar a llum, després de sofrir un accident o trobant-se de baixa per incapacitat temporal… I totes aquestes situacions NO suspenen terminis processals perquè no es contempla per Llei.

L’estret marge que dona la legislació processal per suspendre actes judicials és un motiu de descontentament per als lletrats, especialment els qui treballen per compte propi. Sobretot, causa especial malestar que l’única solució que se’ls ofereix sigui delegar en un company.

Delegar a un company… sense tenir en compte tres qüestions claus: la primera que, no tots els advocats tenen a qui delegar; la segona que, la persona a la qui pots delegar també té agenda i pot tenir un assenyalament anterior i; la tercera que, els clients són qui escullen lliurement l’advocat i que aquest dret, no se’ls pot negar.

Lamentablement, les lletrades del despatx s’han vist perjudicades en primera persona per la falta d’empatia existent en el tracte d’aquests assumptes. El part per cessaria induït amb urgència, no fou suficient per suspendre terminis. Una intervenció amb anestesia general no fou inicialment suficient per suspendre una vista, demanant-nos que realitzéssim la vista per ordenador quan no havien ni passat ni quatre dies des de la intervenció quirúrgica. Es va interposar una queixa aportant tota la documentació oportuna -inclosa la resolució judicial- al Consell General de l’Advocacia, des d’on, després de 2 anys encara no l’ha tramitat.

Perquè la situació millori, demanem per unanimitat una major sensibilitat per part dels operadors jurídics. Per això, el Consell General de l’Advocacia porta mesos reclamant que en el Projecte de Llei d’Eficiència Processal es regulin tots aquests supòsits per a la suspensió de vistes i procediments.

La Comissió d’Igualtat de l’Advocacia Espanyola ha mostrat la seva gran preocupació pel lenta que està resultant la tramitació de la Llei d’Eficiència Processal. “Portem molt temps amb aquesta reclamació i no pararem fins que sigui una realitat. La conciliació s’ha convertit en una missió impossible. Només reclamem igualtat enfront de la resta d’operadors que formen part de l’Administració de Justícia”, explica la presidenta de la Comissió.

A Puell Advocats, som filles, som mares, som treballadores i ens unim a la campanya #derechoaconciliar per raons més que obvies.

 

TOTA LA NOTÍCIA: https://www.abogacia.es/actualidad/noticias/la-dificil-conciliacion-de-los-profesionales-de-la-abogacia/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll hacia arriba
×